fbpx

Glivice na nohtih predstavljajo težavo pri veliko ljudeh. Najpogosteje prizadenejo  ljudi z oslabljenim imunskim sistemom – starejše, sladkorne bolnike, srčno-žilne bolnike, rakave bolnike, pa tudi ljudi, ki imajo stopala izpostavljena veliki toploti in vlagi – športniki, pogosti obiskovalci bazenov in savn ter noge s slabimi higienskimi navadami. Glivicam pripomore tudi uživanje določenih zdravil in hrane ter stres. Glivice niso samo neestetske ampak tudi nevarne za zdravje in vir okužbe za druge ljudi.

  • Znaki glivične okužbe so:
  • obarvanost nohta (najprej bela, kasneje rumena pa tudi temnejša)
  • odstopanje nohta
  • zadebeljena površina nohta
  • krhkost in lomljivost nohta
  • neprijeten vonj

Glivicam se lahko izognemo z veliko higieno nog, razkuževanjem nog, redno pedikuro pa tudi z izogibanjem izposoje čevljev, uporabo svoje brisače, zdravo prehrano, merjenjem čevljev z nogavicami za enkratno uporabo, zadostnem menjavanju nogavic….

Če pa so že prisotne jih odstranjujemo z brušenjem nohtov, razkuževanjem, sušenjem in rednim striženjem. Strankam nudimo različna pršila in tinkture, ki so učinkovita v boju z glivicami. Vsekakor pa je odstranjevanje glivic dolgotrajen proces, ki od nas zahteva natančnost, disciplino in odgovornost.

Obiščite naš salon in z veseljem vam bomo pomagali.       

KONTAKT

Salon za nego telesa

C. Prekomorskih brigad 62/a

5290 Šempeter pri Gorici

t+386 (0)5 3939 240
m+386 (0)40 500 021
m 0039 328 7830 420

URNIK

od ponedeljka do petka od 8.00 do 19.00

sobota od 8.00 do 13.00

nedelja in prazniki zaprto

KJE SMO