Selektiven, natančno usmerjen/prilagojen tretma

KAKO POTEKA POSTOPEK MICRONEEDLINGA?

Pri postopku drobne iglice prodrejo v kožo, kjer naredimo drobne, kontrolirane mikrovbode. Postopek iglanja učinkovito izboljša strukturo kože. Gube, povečane pore, pigmentne pege in brazgotine se vidno zmanjšajo. Vzpodbudi se sinteza kolagena in s tem intenzivna regeneracija kože na povsem naraven način.

 

 

 

POSTOPEK JE NAMENJEN :
• zmanjšanju in izboljšanemu izgledu gub,
• zmanjšanju velikih por,
• izboljšanju poroženele kože,
• zmanjšanju in izboljšanju izgleda brazgotinaste kože (po aknah),
• izboljšanju in izgledu suhe kože,
• zmanjšanju in izboljšanju pigmentnih madežev,
• izboljšanju ohlapnega vezivnega tkiva (tonus) in strij.

KAJ JE MICRONEEDLING?

Spada med postopke za povečanje sinteze kolagena. Deluje na principu mehanskega spodbujanja dermisa. Zaradi mikro poškodb sprožimo mehanizem celjenja s katerim sprožimo tvorbo novega kolagena v koži. Med procesom celjenja se spodbudi rastni faktor beta za spodbujanje tvorbe kolagena in izgradnja normalne, zdrave mreže vezivnih in elastičnih vlaken. Tako se poveča debelina povrhnjice, koža postane bolj napeta in prekrvavljena, videz pa pomlajen in svež. S postopkom dosežemo tudi visoko prodiranje aktivnih kozmetičnih sestavin v kožo.

REZULTATI

Microneedling je postopek za izboljšanje strukture kože. S postopkom dosežemo vidno izboljšanje izraznih ali mimičnih gub, elstotičnih gub in zmanjšanje hiperpigmentacij. Zelo dobre rezultate dosežemo tudi pri  izboljšanju izgleda brazgotin, širokih por in strij. S postopkom dosežemo tudi obnavljanje rasti dlak (lasišče).

PO POSTOPKU

Običajno je po postopku prisotna  rdečica, ki je največja prve 2 do 4 ure, nato se začne umirjati. Občutek je podoben, kot da bi nas opeklo sonce. Proces celjenja se konča približno v 3 do 4 dneh, ko zaznamo vidno bolj gladko in pomlajeno kožo. Postopek ponovimo čez 2 do 3 tedne oziroma drugače (odvisno od stanja in problematike kože).

NEGA KOŽE PO POSTOPKU

Nega kože doma je po postopku prilagojena vsakemu individualno, po navodilih.

TRAJANJE POSTOPKA

Postopek traja od 30 do 45 minut, odvisno od posameznika.