Izdelki Dr. E. Voss

Kozmetični izdelki dr. E. Voss so najvišje kakovosti ter koži zelo prijazni, saj zahvaljujoč najnovejšim dognanjem (in patentirani rešitvi) ne vsebujejo emulgatorjev, konzervansov, silikonov, parabenov, nanodelcev in etoksilatov, ki jih ureja Uredba o kozmetičnih izdelkih, ter izpolnjujejo vse zahteve harmoničnega negovanja kože.

ZNANOST IN FILOZOFIJA
Uspelo nam je združiti idejo o idealni kozmetiki (učinkoviti in koži zelo prijazni – brez emulgatorjev, brez konzervansov, parabenov, …) z realnostjo.
POSLANSTVO
Proizvajati kozmetične izdelke ki spoštujejo, podpirajo, obnavljajo in ščitijo kožo.

Naša koža: manj kot milimeter »visoke tehnologije«
Ko se dotaknemo naše kože, začutimo zunanji, epidermalni sloj, ki ga imenujemo » stratum corneum« ali rožena plast. Ta sloj v resnici sestavljajo rožene celice, ki so nastale v roku 4 do 5 tednov z delitvijo celičnih jeder v bazalni plasti. V času njihove migracije od bazalne plasti navzgor proti roženi plasti, celice izgubljajo notranji material, ki je nato vgrajen v t. i. kožne lipide. Ti kožni lipidi so neke vrste »malta«, ki povezuje rožene celice v nekakšno napredno streho. Ta preprečuje, da bi se naša koža izsušila, kot se izsuši meduza na soncu.
To občutljivo zaščito, ki temelji na modelu »malte in opek«, lahko poškodujejo zunanji dejavniki. Umivanje in čistilne navade lahko poškodujejo del lipidov; podoben učinek imajo lahko emulgatorji, ki se uporabljajo v kozmetiki, saj odplaknejo del zaščitnih »opek« in tako naredijo kožo bolj suho in občutljivo. Naš Dual Lift® sistem vsebuje le učinkovine, ki spoštujejo naravno sestavo in potrebe naše kože.